De eerste indruk doet ertoe. Dat geldt zeker voor zakelijke portretten. Hoe zet jij jezelf zakelijk neer?  Wil je als ondernemer je bedrijf op de kaart zetten, dan ontkom je er niet aan om zelf ook op de foto te gaan. Maar veel ondernemers staan niet te springen bij zo’n fotoshoot. Heel logisch! Kleding kiezen, poses aannemen, doen alsof je zo lekker aan het werk bent (terwijl je je nog nooit zo ongemakkelijk hebt gevoeld). Best ingewikkeld. Bij deze wat tips om zo’n branding shoot relaxed door te komen!

Waarom een branding shoot?

  1. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je geen foto’s hebt om te gebruiken op je website, social media, drukwerk, etc..
  2. Goede foto’s geven jouw bedrijf een gezicht. Ze maken jou als ondernemer of jouw bedrijf menselijker en dus makkelijker om mee te verbinden.
  3. Met goede foto’s bouw je aan je merk. Of je nu zzp’er bent of eigenaar van een wat groter bedrijf: authentieke en unieke beelden vertellen jouw verhaal, laten zien wie je bent en wat je kunt betekenen voor klanten.
  4. Frisse, natuurlijke foto’s van goede kwaliteit doen heel veel voor je betrouwbaarheid en professionaliteit.
  5. Mooie foto’s maken je trots. Op jezelf en je bedrijf. Met foto’s maak je visueel wat je bereikt hebt en welke waarde je anderen biedt. En met een mooie set foto’s op zak ben je helemaal klaar om dit ook aan de buitenwereld te laten zien!

Welke stijl of sfeer spreekt je aan?

Zoek online (bijvoorbeeld via Pinterest) naar foto’s die je aanspreken. Dit kan de sfeer zijn, de poses, de omgeving, de creativiteit. Deze foto’s kun je gebruiken om samen met je fotograaf tot een mooi en passend concept te komen voor de shoot.

Bekijk ook mijn Pinterest board rondom zakelijke portretten.

Kies je fotolocatie

De perfecte locatie voor een fotoshoot is een plek waar je je op je gemak voelt. Dit betekent voor iedereen verschillende dingen. Wat voor foto’s wil je? Buiten in de natuur, achter je PC in je kantoor, wandelend door de stad… Op basis hiervan gaan we op zoek naar een geschikte locatie voor de shoot. Ik werk niet vanuit een studio dus het is altijd op locatie of buiten.

Stel je outfit(s) samen

Neem 2-3 kledingsets mee naar de shoot. Draag iets waar je je comfortabel in voelt. Nooit in een pak? Dan nu ook niet. Kies iets wat je normaal ook aan zou trekken wanneer je bijvoorbeeld een afspraak hebt met een van je klanten.

Denk ook na over de ‘props’ die je in de foto’s terug wilt laten komen. Heb je een sieradenbedrijf? Dan zijn enkele sieraden wellicht een goed idee om mee te nemen. Werk je als marketing freelancer? Neem dan je laptop mee. Bedenk dus welke items jij gebruikt voor jouw werk en zorg dat ze paraat staan of neem ze mee.

De belangrijkste tip: blijf dicht bij jezelf. Dan straal je dat ook uit.

Poseren? Welnee!

Nerveus? Geen probleem, dit is hartstikke normaal. Geloof mij, dat komt altijd goed. Je hoeft je geen zorgen te maken over poseren of denken dat je niet fotogeniek bent. Ik begeleid je tijdens de shoot op een manier die natuurlijk, leuk en stress-vrij is. Heb vertrouwen in mij als fotograaf en bedenk: jij bent goed genoeg.

Tot slot

Eigenlijk is het heel simpel, zorg ervoor dat je wat leuke kleren aan hebt, haal een borstel door je haar, doe niet meer make-up op dan anders en zorg ervoor dat je er zin in hebt. De rest komt vanzelf. Blijf jezelf, dan kan het resultaat alleen maar mooi worden!

Heb je toch nog vragen of twijfels? Je kunt me natuurlijk altijd mailen, al is het maar een foto van de outfit die je in gedachten hebt. Kom maar door!

Boek nu jouw fotoshoot

Neem contact met me op zodat we een shoot kunnen vastleggen!